Terug
Gepubliceerd op 29/09/2021

Besluit  gemeenteraad

di 28/09/2021 - 19:30

874.1 - OMV/2021/97/OV - Beslissing over het stratentracé voorzien in de omgevingsvergunningsaanvraag inzake heraanleg van de Leuvensestraat, 3051 Sint-Joris-Weert door de gemeente Oud-Heverlee

Aanwezig: Adinda Claessen, voorzitter van de gemeenteraad
Bart Clerckx, burgemeester
Hanna Van Steenkiste, Katrien Timmermans, Jos Rutten, Kris Debruyne, Mattias Bouckaert, schepenen
Francis Van Biesbroeck, Maggy Steeno, Paul Vleminckx, Tom Teck, Patrice Lemaitre, Mark Binon, Fien Gilias, Frieda Vandevoorde, David Huygens, Diana Bulens, Bram Holemans, Gerrit Versyck, raadsleden
Marijke Pertz, algemeen directeur
Verontschuldigd: Sarah D'Hertefelt, Josien Van Dyck, raadsleden
Feiten en context

Op 25 mei 2021 werd door de gemeente Oud-Heverlee een omgevingsvergunningsaanvraag tot de heraanleg van de Leuvensestraat te Sint-Joris-Weert ingediend.

De aanvraag werd volledig en ontvankelijk verklaard op datum van 16 juli 2021.

Het dossier ging in openbaar onderzoek van 22 juli 2021 tot en met 20 augustus 2021. Binnen deze periode werden drie bezwaarschriften ingediend.

De uiterlijke beslissingsdatum voor dit dossier is 28 december 2021.

De gemeenteraad dient in zitting van 28 september 2021 een uitspraak te doen inzake de voorgestelde zaak van de wegen.

Als bijlage kan het voorwaardelijk gunstig advies van de gemeentelijk omgevingsambtenaar op datum van 10 september 2021 teruggevonden worden.

Een definitieve uitspraak over de vergunbaarheid (en onder welke voorwaarden) van het project door het college van burgemeester en schepenen dient te gebeuren nadat het dossier werd voorgelegd aan de gemeenteraad.

De gemeentelijk omgevingsambtenaar adviseert om de voorliggende aanvraag goed te keuren (zie verslag GOA in de bijlage).

In haar verslag van 10 september 2021 heeft de gemeentelijke omgevingsambtenaar de bezwaarschriften beoordeeld en weerlegd.

Artikel 47 van het Omgevingsvergunningsbesluit stelt dat de gemeenteraad kennis dient te nemen van de standpunten, opmerkingen en bezwaren die zijn ingediend tijdens het openbaar onderzoek.

De aanvraag omvat de heraanleg van de Leuvensestraat. Het ontwerp voorziet het heraanleggen van de bestaande weg, vanaf het kruispunt met de Pastoor Tilemansstraat tot de Reigersstraat/Oude Nethensebaan te Sint-Joris-Weert.

Er wordt voorzien in de aanleg van nieuwe fietspaden. Langs het traject worden 14 parkeerplaatsen afgebakend, alsook twee wegversmallingen voorzien.

De gemeenteraad dient een besluit te nemen over de zaak van de wegen. Indien deze niet wordt toegevoegd aan de omgevingsvergunningsaanvraag, kan er geen geldige omgevingsvergunning worden afgeleverd (artikel 31 van het Decreet betreffende de Omgevingsvergunning).

Publieke stemming
Aanwezig: Adinda Claessen, Bart Clerckx, Hanna Van Steenkiste, Katrien Timmermans, Jos Rutten, Kris Debruyne, Mattias Bouckaert, Francis Van Biesbroeck, Maggy Steeno, Paul Vleminckx, Tom Teck, Patrice Lemaitre, Mark Binon, Fien Gilias, Frieda Vandevoorde, David Huygens, Diana Bulens, Bram Holemans, Gerrit Versyck, Marijke Pertz
Voorstanders: Adinda Claessen, Bart Clerckx, Hanna Van Steenkiste, Katrien Timmermans, Jos Rutten, Kris Debruyne, Mattias Bouckaert, Francis Van Biesbroeck, Maggy Steeno, Paul Vleminckx, Tom Teck, Patrice Lemaitre, Mark Binon, Fien Gilias, Frieda Vandevoorde, David Huygens, Diana Bulens, Bram Holemans, Gerrit Versyck
Resultaat: Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen.
Besluit

Artikel 1: De gemeenteraad keurt het voorgestelde tracé, heraanleg Leuvensestraat tussen kruispunt Pastoor Tilemansstraat en de grens met Oud-Heverlee, zoals voorzien in de omgevingsvergunningsaanvraag OMV_2021089978 gelegen aan de Leuvensestraat te Sint-Joris-Weert goed.

Artikel 2: Een voor eensluidend verklaard afschrift van huidige beslissing zal samen met de beslissing inzake de vergunningsaanvraag overgemaakt worden aan de gewestelijke omgevingsambtenaar.