Tue 31/05/2022 - 19:30 Meerdael
De gemeenteraad neemt kennis van de ontwerpnotulen, opgesteld door de algemeen directeur, van de vorige vergadering van 26 april 2022.
De gemeenteraadsleden nemen er nota van dat tot het einde van de huidige vergadering opmerkingen kunnen gemaakt worden betreffende de redactie van de notulen.
Schepen Hanna Van Steenkiste neemt digitaal deel aan de vergadering.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit om de agendapunten van de algemene vergadering van Intergemeentelijke Vereniging Interleuven van 22 juni 2022 goed te keuren:
Dagorde
1. Samenstelling van het bureau
2. Goedkeuring verslag bijzondere algemene vergadering d.d. 15-12-2021
3. Verslag over de activiteiten 2021
4. Jaarrekening per 31-12-2021 – verslag van de commissaris-revisor
5. Verwerking van de resultaten krachtens art. 44 van de statuten
6. Kwijting te verlenen aan bestuurders en commissaris-revisor
7. Vervanging leden raad van bestuur
8. Aanpassing presentiegeld
9. Benoeming/aanstelling commissaris-revisor
10. Oprichting LOCO CV
11. Diversen
Artikel 2: De gemeenteraad besluit om mevrouw Fien Gilias, vertegenwoordiger voor de algemene vergaderingen van de Intergemeentelijke Vereniging Interleuven, af te vaardigen voor de algemene vergadering van 22 juni 2022.
Artikel 3: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de voormelde beslissing en een exemplaar ervan ter kennisgeving over te maken aan de Intergemeentelijke Vereniging Interleuven.
Artikel 1: De gemeenteraad van Oud-Heverlee besluit om de agendapunten van de algemene vergadering van 22 juni 2022 van Hofheide, Intergemeentelijke samenwerking voor crematoriumbeheer in het arrondissement Leuven goed te keuren:
Artikel 2: De gemeenteraad besluit aan de heer David Huygens, vertegenwoordiger voor de vergaderingen van Hofheide, mandaat te verlenen om tijdens deze algemene vergadering van Hofheide te handelen en te beslissen conform de beslissing van de gemeenteraad van 26 februari 2019.
Artikel 3: De gemeenteraad besluit om het mandaat van de vertegenwoordiger voor iedere afzonderlijke vergadering opnieuw te bepalen.
Artikel 4: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen te belasten met de uitvoering van de voormelde beslissing en een exemplaar ervan ter kennisgeving over te maken aan het secretariaat van het crematoriumbeheer Hofheide.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit Francis Van Biesbroeck aan te duiden als gemeentelijke vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van het Regionaal Landschap Dijleland voor de duur van de legislatuur 2019-2024:
Naam |
Naam vertegenwoordig(st)er |
|
Regionaal Landschap Dijleland
|
2 effectieven |
2 plaatsvervangers |
Jos Rutten, schepen van milieu Francis Vanbiesbroeck, raadslid |
Adinda Claessen Danielle Vermetten |
|
|
|
Artikel 2: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen verder te gelasten met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan het Regionaal Landschap Dijleland.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit om mevrouw Hanna Van Steenkiste te mandateren om de agendapunten van de algemene vergadering van EcoWerf, Intergemeentelijke milieubedrijf Oost-Brabant van 22 juni 2022 goed te keuren
1.Samenstelling van het bureau
2.Goedkeuring verslag van de bijzondere algemene vergadering d.d. 15/12/2021
3.Jaarverslag 2021:
3.1.Verslag van de activiteiten
3.2.Jaarrekening per 31/12/2021 (jaarrekening EcoWerf, geconsolideerde jaarrekening) – verslag van de commissaris-revisor
3.3.Balans, resultaten, winstverdeling en waarderingsregels
4.Decharge bestuurders, decharge bedrijfsrevisor
5.Diversen
5.1.Algemeen comité: goedkeuring aanstelling vertegenwoordigers en/of plaatsvervangers
5.2.Aanstelling bedrijfsrevisor
5.3.Digitale uitnodiging
5.4.…
Artikel 2: De gemeenteraad besluit om mevrouw Katrien Timmermans aan te duiden als plaatsvervanger.
Artikel 3: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van dit besluit en met het in kennis stellen daarvan aan EcoWerf.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit de heer Mark Binon aan te duiden als vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van 24 juni 2022 van IGO div.
Artikel 2: De vertegenwoordiger wordt gemandateerd om alle agendapunten op de agenda van de algemene vergadering van 24 juni 2022 van IGO div goed te keuren:
1. Goedkeuring verslagen statutaire én gewone AV 17-12-2021
2. Goedkeuring jaarverslag en jaarrekening 2021 (inclusief verlenen kwijting aan bestuurders en commissaris-revisor) (document 1)
3. Goedkeuring rapportage kostendelende vereniging IGO div jaar 2021 (document 2)
4. Aanstelling nieuw lid van het algemeen comité
5. Varia
Artikel 1: De gemeenteraad besluit om Gerrit Versyck als vertegenwoordiger van de gemeente Oud-Heverlee aan te duiden voor de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal op 23 juni 2022.
Artikel 2: De gemeenteraad besluit om het mandaat voor de algemene vergadering van 23 juni 2022 vast te stellen en de vertegenwoordiger opdracht te geven de agendapunten goed te keuren.
Artikel 3: Indien deze algemene vergadering niet geldig zou kunnen beraadslagen of indien deze algemene vergadering om welke reden dan ook zou worden verdaagd, dan blijft de vertegenwoordiger van de gemeente gemachtigd om deel te nemen aan elke volgende vergadering met dezelfde agenda. Voor de toekomstige vergaderingen zal het mandaat van de vertegenwoordiger telkens opnieuw worden bepaald.
Artikel 4: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Cipal.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit om Gerrit Versyck, als vertegenwoordiger van de gemeente Oud-Heverlee op alle toekomstige algemene/bijzondere algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Cipal aan te duiden, voor de duur van de legislatuur 2019-2024.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit om Gerrit Versyck als vertegenwoordiger van de gemeente aan te duiden op alle toekomstige algemene/buitengewone algemene vergaderingen Ethias tijdens de legislatuur 2019-2024.
Artikel 2: Voor deze voormelde vergaderingen zal het mandaat van de vertegenwoordiger telkens opnieuw worden bepaald.
Artikel 3: De gemeenteraad besluit om het college van burgemeester en schepenen te gelasten met de uitvoering van dit besluit en in het bijzonder met het in kennis stellen daarvan aan Ethias.
Artikel 1: De gemeenteraad beslist om goedkeuring te verlenen aan het gemotiveerd gunningsverslag van 9 mei 2022, opgesteld door de beoordelingscommissie.
Artikel 2: De opdracht “project Stormvogels het ontwerp en de bouw van sportinfrastructuur voor de gemeente Oud-Heverlee” wordt gegund aan Vanhout.pro uit Turnhout voor het goedgekeurde BAFO bedrag zoals vermeld het BAFO voorstel van 9 mei 2022 van 2.170.000 euro exclusief btw of 2.625.700 euro inclusief 21% btw, met toepassing van artikelen 268 en 269 van het Decreet Lokaal Bestuur. Bij de eerstvolgende aanpassing van het MJP wordt een bedrag van 869.852,5 EUR bijkomend voorzien.
Artikel 3: De gemeenteraad keurt de overeenkomst goed voor “project Stormvogels het ontwerp en de bouw van sportinfrastructuur voor de gemeente Oud-Heverlee” tussen de gemeente Oud-Heverlee en Vanhout.pro uit Turnhout.
Artikel 1:
Stemming over amendement ingediend door Tom Teck:
Cd&V: tegen
Groen: tegen
Vooruit: tegen
Tom Teck en An Geets: voor
N-VA: onthouden
Open-VLD: voor
Het amendement wordt niet goedgekeurd.
Artikel 2:
De gemeenteraad keurt de samenwerkingsovereenkomst goed:
OVEREENKOMST GEMEENTE OUD-HEVERLEE – KONINKLIJKE STORMVOGELS HAASRODE
TUSSEN
DE GEMEENTE OUD-HEVERLEE, vertegenwoordigd door mevrouw Adinda Claessen, voorzitter van de gemeenteraad en Marijke Pertz, algemeen directeur,
hiertoe gemachtigd door de gemeenteraad van Oud-Heverlee in zitting van 31 mei 2022.
hierna genoemd “de GEMEENTE”;
EN
KONINKLIJKE STORMVOGELS HAASRODE VZW, met zetel te 3052 Blanden, Kartuizerstraat 2, Ondernemingsnummer 042187369
bij deze vertegenwoordigd door betrokkene 1, voorzitter en betrokkene 2, secretaris.
hierna genoemd “STORMVOGELS”;
WORDT HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:
A. VOORAFGAANDE UITEENZETTING
De GEMEENTE bouwt een nieuwe infrastructuur ten voordele van de voetbalclub Koninklijke Stormvogels, aan de voetbalterreinen aan de Kartuizerstraat te Blanden, bestaande uit een kantine, vergaderzaal, keuken en kleedkamers.
De gemeente voorziet hiervoor afdoende krediet in het meerjarenplan 2020-2025.
Deze nieuwe infrastructuur is eigendom van de GEMEENTE EN zal voornamelijk gebruikt worden door de STORMVOGELS, maar wordt ook ter beschikking gesteld aan erkende verenigingen van de gemeente, via het zaalverhuursysteem.
De STORMVOGELS betalen een jaarlijkse gebruiksvergoeding. Stormvogels gebruiken het gebouw als een goede huisvader en zijn verantwoordelijk voor het dagelijks onderhoud en de kleine herstellingen van het gebouw.
B. EIGENLIJKE OVEREENKOMST
Deze overeenkomst somt de engagementen op van beide hoger genoemde partijen in het kader van de bouw door de gemeente en het gebruik door de Stormvogels van deze nieuwe sportinfrastructuur, door haar eerste ploeg, senioren- en jeugdploegen.
De overeenkomst omvat volgende verplichtingen:
1. Sportieve engagementen:
1.1 In de sportieve visie van STORMVOGELS staan de jeugdopleiding en doorstroming naar het eerste elftal centraal. Daarom streeft STORMVOGELS naar een provinciaal niveau in de sportieve omkadering van de jeugd (trainers en coördinatoren)
1.2 STORMVOGELS zal zijn jeugdopleiding in de breedte blijven uitbouwen en het sociale karakter ervan blijvend realiseren volgens de principes van de “Panathlon verklaring over ethiek in de jeugdsport”. STORMVOGELS verbindt er zich toe deze verklaring te onderschrijven en er de principes van na te leven.
1.3 STORMVOGELS zal blijvend focussen op de jeugdopleiding via het inschakelen van voornamelijk gediplomeerde jeugdtrainers. STORMVOGELS zal een werking garanderen waarbij spelertjes van de gemeente Oud-Heverlee en nabije omgeving voorrang krijgen. Een inschrijvingsstop is mogelijk als de maximumcapaciteit bereikt is.
1.4 STORMVOGELS bevordert en waardeert samenwerking, engagement en vrijwillige inzet. STORMVOGELS verbindt er zich toe deze vrijwilligers op een correcte manier in te schakelen in de werking van de club en hierbij alle wettelijke bepalingen te respecteren.
1.5 Binnen de club en in het bijzonder bij de jeugdopleiding gaat er ook aandacht naar sociale projecten (fairplay, gezonde voeding, geen racisme, teamgeest en maatschappelijk engagement, energie- en milieubewustzijn,…).
2. Huur en vergoedingen:
2.1 STORMVOGELS is de hoofdzakelijke gebruiker van de infrastructuur en betaalt jaarlijks een gebruiksvergoeding aan de GEMEENTE voor het gebruik van het nieuwe complex en de velden.
Na ingebruikname van het complex, voorzien in het najaar van 2023, betaalt STORMVOGELS in 2024 en 2025 een gebruiksvergoeding van € 20.000 per jaar aan de GEMEENTE.
Vanaf 2026 wordt de te betalen gebruiksvergoeding van de STORMVOGELS verhoogd naar € 30.000 per jaar. De huurprijs is verbonden aan de algemene index van de prijzen bij consumptie, en wordt ieder jaar op de verjaardag van de inwerkingtreding van de overeenkomst aangepast volgens de formule: nieuwe huurprijs : basishuurprijs x (nieuwe index/aanvangsindex). Het referentiejaar voor de indexatie is 2024.
2.2 Vanaf het jaar volgend op de ingebruikname van de infrastructuur stopt de uitbetaling van de voorheen vastgelegde toelage van de GEMEENTE van € 12.000 aan STORMVOGELS.
3. Onderverhuring:
3.1 STORMVOGELS verbindt er zich toe om het complex (kantine, vergaderruimte, keuken, kleedkamers en/of buiteninfrastructuur) ter beschikking te stellen van de GEMEENTE voor eigen activiteiten/vakantiekampen, of van haar erkende verenigingen of scholen, via het zaalverhuursysteem, doch steeds in overleg met de club en de beschikbaarheden. Het complex wordt opgenomen in het online-reservatiesysteem van de GEMEENTE, beheerd door de dienst Vrije Tijd. De Stormvogels rekenen een vergoeding aan volgens de tarieven uit het gemeentelijk reglement mbt zaalverhuur.
3.2 Uiterlijk op 1 juli geeft STORMVOGELS aan de dienst Vrije Tijd door op welke momenten het complex niet door de club gebruikt zal worden en dus ter beschikking is voor onderverhuur. De erkende verenigingen, scholen en de GEMEENTE zelf hebben dan tot 30 september de mogelijkheid om de vrije momenten in te vullen met hun activiteiten. Er worden duidelijke afspraken gemaakt tussen de STORMVOGELS en de onderhuurders over de wijze van het gebruik en het onderhoud.
3.3 Vanaf 30 september kunnen derden (= niet-erkende verenigingen, particulieren en bedrijven) het complex huren. STORMVOGELS mag een vergoeding vragen aan derden voor het gebruik van de terreinen en/of de infrastructuur, alsook voor de energiekost, schoonmaak van het gebouw en/of de personeelskost voor het openhouden van de kantine. De afspraken omtrent deze activiteiten georganiseerd door derden, worden gemaakt en opgevolgd door de STORMVOGELS. De STORMVOGELS brengen de GEMEENTE op de hoogte van de huurprijs die zij zullen hanteren bij de deze onderverhuring en garanderen dat iedere onderhuurder op gelijke wijze wordt behandeld.
3.4 Publieke activiteiten in de zaal of in openlucht moeten door de onderhuurder schriftelijk aangevraagd worden bij de GEMEENTE. Een afwijking op de opgelegde geluidsnormen, moet eveneens aangevraagd worden.
3.5 Overnachten in het gebouw is niet toegelaten.
4. Onderhoud en herstellingen:
4.1 Alle installaties blijven eigendom van de GEMEENTE, tenzij anders overeengekomen. STORMVOGELS zorgt ervoor dat de terreinen en het gebouw worden onderhouden. STORMVOGELS exploiteert alle terreinen en het gebouw als een goed huisvader en zorgt voor het verwijderen van het afval.
Alle kosten van dagelijks onderhoud en alle kosten voor kleine herstellingen van de infrastructuur zijn ten laste van STORMVOGELS.
Alle afval (waaronder maaisel en snoeisel) zal correct afgevoerd worden. Groenonderhoud (buiten de grasvelden) zal gebeuren zonder gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen.
Het onderhoud en reiniging van de tapinstallatie gebeurt door de STORMVOGELS.
4.2 Alle grote herstellingen en grote verbeteringswerken worden gedragen door de GEMEENTE, in onderling overleg met en na uitdrukkelijk verzoek van de STORMVOGELS. Zij brengt de GEMEENTE onverwijld op de hoogte van defecten, noodzakelijke herstellingen en beschadigingen.
4.3 Voor het bepalen van de kleine en grote herstellingen verwijzen partijen naar de Lijst van kleine herstellingen, bijlage bij het Vlaams Woning Huurdecreet.
4.4 Met uitzondering van de voetbalterreinen, zal de GEMEENTE het groenonderhoud op deze site blijvend voor zijn rekening nemen. Ook zal de GEMEENTE instaan voor de signalisatie van parkeerplaatsen voor andersvaliden, alsook de signalisatie omtrent parkeren en snelheid, om de verkeersveiligheid rond de site te bevorderen.
5. Verzekeringen, keuringen en lasten:
5.1 De onroerende voorheffing en de verzekering van het gebouw worden gedragen door de GEMEENTE. Zij laat jaarlijks de infrastructuur controleren op brandveiligheid. De GEMEENTE is verantwoordelijk voor de standaard verzekeringen voor gebouwen. Ook zal zij de nodige keuringen van elektriciteit, lift ea laten uitvoeren, alsook de autdit i.k.v. het legionella-beheersplan. STORMVOGELS nemen een verzekering voor de inboedel.
6. Duurtijd en evaluatie:
6.1 Deze overeenkomst is van onbepaalde duur.
6.2 Bij de aanvang van elke nieuwe legislatuur, en voor het eerst in 2025 kunnen partijen de inhoud van onderhavige samenwerkingsovereenkomst evalueren en kan deze overeenkomst al naargelang de noden en behoeften worden aangepast.
6.3 Indien 1 van de partijen niet voldoet aan zijn of haar verplichtingen wordt men hiervan via een aangetekend schrijven in kennis gesteld. De andere partij krijgt dan zes maanden de tijd vanaf de datum van het aangetekend schrijven om aan de verplichtingen te voldoen. Tijdens die periode plegen partijen overleg. Bij gebreke aan akkoord in het kader van het niet voldoen van aan zijn of haar verplichtingen kan de overeenkomst beëindigd worden, met inachtneming van een tweede opzegtermijn van 6 maanden.
6.4 Elk jaar zal door STORMVOGELS aan de GEMEENTE een toelichting worden gegeven over haar sportieve engagementen, het gebruik, onderhoud en onderverhuring van het gebouw, waarbij de gemeente punten ter verbetering of bijkomende verwachtingen kan aanreiken. Indien nodig zal deze overeenkomst in die zin kunnen worden aangepast zodat ze up to date blijft.
6.5 Wanneer STORMVOGELS een nieuwe investering plannen of noodzakelijk vinden op de site zal zij de GEMEENTE hiervan op de hoogte brengen en kan zij de GEMEENTE tevens verzoeken om hierin tussen te komen.
6.6 De partijen verbinden er zich toe de overeenkomst te goeder trouw uit te voeren.
7. Allerlei:
7.1 In het sportcentrum zal de naam en/of het logo van de GEMEENTE aangebracht worden.
7.2 STORMVOGELS verbindt zich ertoe om bij haar elektriciteitsleverancier 100% groene stroom aan te kopen. Zij engageren zich om een fotovoltaïsche of zonnestroominstallatie te plaatsen, dewelke eigendom blijft van de STORMVOGELS.
7.3 STORMVOGELS verbindt zich ertoe om de meerderheid van verkochte producten bij de lokale handelaars aan te kopen. Minstens 2 fair trade producten zullen in de kantine aangeboden en duidelijk geafficheerd worden.
7.4 STORMVOGELS werkt mee aan de UIT-PAS.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt de voorgestelde grondafstand ter hoogte van de Blandenstraat en de Verbindingsstraat, zoals voorzien in de omgevingsvergunningsaanvraag inzake het afbreken van de bestaande gebouwen en het bouwen van een meergezinswoning (7 wooneenheden) met ondergrondse parkeerkelder (met grondafstand) te Blandenstraat 69 en 71, 3053 Haasrode goed.
Artikel 2: De drie zones (zone 1: 63ca, zone 2: 26ca en zone 3: 8ca) zoals weergegeven op het plan inzake de grondafstand opgenomen in de omgevingsvergunningsaanvraag dienen kosteloos aan de gemeente afgestaan te worden en op gelijk niveau gebracht met de bestaande wegenis en/of vrijgemaakt van alle obstakels en beplantingen. De kosten van de opgelegde werken, de akte van notaris en de plannen vallen ten laste van de aanvrager.
Artikel 3: De gemeenteraad duidt de burgemeester en algemeen directeur aan tot het ondertekenen van de akte van grondafstand.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit het bestaande subsidiereglement, dat in december 2020 werd goedgekeurd, te verlengen en aan te passen voor de jeugdverenigingen. De epidemie heeft immers tot maart 2022 impact gehad, wat in het oorspronkelijk besluit natuurlijk niet verhoopt was. Daardoor hebben voornamelijk jeugdverenigingen hinder en extra kosten ondervonden in de zomer van 2021.
Artikel 1: Doel
Binnen de perken van het daartoe voorziene krediet op de gemeentebegroting kan het college van burgemeester en schepenen een subsidie toekennen aan erkende verenigingen die financiële schade hebben geleden door covid 19.
Dit subsidiereglement compenseert doorlopende kosten bv. voor infrastructuur tijdens de coronacrisis, de extra kosten voor het garanderen van een coronaproof werking, het wegvallen van inkomstenbronnen, het voorzien in ventilatie,...
Artikel 2. Voorwaarden
§1. de verlenging van het reglement is van toepassing op erkende Oud-Heverleese jeugdverenigingen (domein jeugd) die een werkingssubsidie ontvangen binnen de van toepassing zijnde reglementen.
§2. Deze verenigingen kunnen de toelage enkel verkrijgen indien ze aantoonbare financiële schade hebben geleden door de COVID 19-pandemie.
§3. De kosten hebben betrekking op de periode maart 2020 - maart 2022.
§4. De subsidie bedraagt voor de periode maart 2020-maart 2021 maximaal 50 % van de werkingssubsidie van de vereniging binnen domeinen sport, cultuur en welzijn en 25 % voor jeugd. Referentie is werkjaar 2019-2020 voor sport en jeugd, kalenderjaar 2019 voor cultuur en welzijn. De subsidie bedraagt voor de periode maart 2021-maart 2022 maximaal 50 % van de werkingssubsidie van de vereniging binnen het domein jeugd.
§5. Indien een vereniging kan aantonen dat haar voortbestaan door corona bedreigd wordt, kan het college van burgemeester en schepenen op basis van het aanvraagdossier een extra tegemoetkoming toekennen. Voorwaarde is dat een transparante boekhouding wordt voorgelegd.
Artikel 3: Procedure
§1. De aanvraag gebeurt via het daartoe bestemde formulier op de gemeentelijke website (digitaal loket).
De aanvraag omvat een beschrijving van de negatieve financiële impact voor de vereniging met vermelding van het totale bedrag en met een gedetailleerde omschrijving per onderdeel of schadepost.
§2. Er wordt voorzien in drie aanvraagperiodes. Ten laatste tegen 15 februari 2021 kan men een dossier indienen voor de periode maart - december 2020.Ten laatste op 15 november kan men een dossier indienen voor de periode januari tot september 2021. Ten laatste op 30 juni 2022 kan men een dossier indienen voor de periode juli 2021 tot maart 2022.
§3. De beoordeling van de aanvragen gebeurt door de dienst vrije tijd en het seniorenloket.
§4. Het college van burgemeester en schepenen beslist op basis van het advies van de gemeentelijke administratie over de toekenning van de ondersteuning.
§5. De toegekende subsidie wordt na de beslissing door het college van burgemeester en schepenen volledig uitbetaald.
Artikel 4: Controle en verantwoording
De subsidie wordt aangewend voor het doel waarvoor ze werd toegekend, namelijk de algemene werking van de vereniging.
Het college van burgemeester en schepenen kan te allen tijde controle laten uitvoeren over de juistheid van de gegevens door de bevoegde ambtenaar. Als blijkt dat een vereniging onjuiste gegevens heeft verstrekt en daardoor onterecht een subsidie heeft gekregen, kan het college van burgemeester en schepenen de subsidies terugvorderen. Bij een tweede vaststelling van misbruik wordt de vereniging geschrapt voor verdere subsidiëring.
Artikel 5: Inwerkingtreding
Dit reglement treedt in werking vanaf 21 december en is geldig tot 31 december 2021 of tot het vervangen wordt door een nieuw reglement. Door de aanpassing van het reglement door de gemeenteraad op 31 mei 2022, wordt de einddatum verlaat tot 31 december 2022.
In april 2021 wordt in een tussentijdse evaluatie afgetoetst op de ondersteuningsmaatregelen nog in overeenstemming zijn met de situatie op dat ogenblik en met de noden van de verenigingen.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit compostvaten aan te bieden aan onze inwoners.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit aan het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad Leuven nogmaals te vragen om te werken met lichten bij de huidige werken op de Naamsesteenweg.
Artikel 1: De gemeenteraad geeft de opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om de gracht achter het bufferbekken van Blanden te laten herprofileren zodat het water vlotter kan afvloeien.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 1:08:28 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 1:11:05 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 1:12:40 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 1:14:55 van de opname.