Tue 26/09/2023 - 19:30 Meerdael
De gemeenteraad neemt kennis van de ontwerpnotulen, opgesteld door de algemeen directeur, van de vorige vergadering van 29 augustus 2023.
De gemeenteraadsleden nemen er nota van dat tot het einde van de huidige vergadering opmerkingen kunnen gemaakt worden betreffende de redactie van de notulen.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van de presentatie Burgemeesters voor iedereen van de Inclusie Ambassade.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van de opvolgingsrapportering over het eerste semester van 2023, in het kader van artikel 263 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.
Artikel 1: De gemeenteraad beslist:
Artikel 1
§ 1. Er wordt een contant belasting gevestigd voor:
1° de huis-aan-huisinzameling van het huisvuil, het pmd-afval, het gft-afval, het papier en karton en grofvuil (en het gelijkaardig bedrijfsafval);
2° de inzameling van op het recyclagepark aangeboden afvalstoffen;
3° de inzameling van het huisvuil, het pmd-afval, het gft-afval en papier en karton via sorteerstraten.
§ 2. Definities algemeen:
1° Aansluitpunt (ASP):
1) iedere entiteit (gebouw, infrastructuur of domein) op het grondgebied van de gemeente mét een woonfunctie, waarin een particulier huishouden gevestigd is dat op basis van inschrijving in het bevolkingsregister of het vreemdelingenregister van de gemeente zowel huisvuil, grofvuil, pmd, gft en papier en karton ter inzameling kan aanbieden,
2) iedere entiteit (gebouw, infrastructuur of domein) op het grondgebied van de gemeente mét een woonfunctie, waarin een particulier huishouden gevestigd is dat op basis van een machtiging van de gemeente zowel huisvuil, grofvuil, pmd, gft en papier en karton ter inzameling kan aanbieden, en
3) iedere entiteit (gebouw, infrastructuur of domein) op het grondgebied van de gemeente waarin een instelling van openbaar nut, een school, een vereniging die deel uitmaakt van de gemeentelijke cultuur-, sport- , jeugd-, senioren- of milieuraad, gevestigd is, die op basis van een machtiging van de gemeente zowel huisvuil, grofvuil, pmd, gft en papier en karton ter inzameling kan aanbieden.
2° Aansluitpunt commercieel:
Iedere entiteit (gebouw, infrastructuur of domein) op het grondgebied van de gemeente met een commerciële functie, waarin beroepsactiviteiten worden ontplooid (vrij beroep, handel, zorgactiviteiten,…) die op basis van de inschrijving in het bevolkingsregister/handelsregister van de gemeenten zowel huisvuil, grofvuil, pmd, gft en papier en karton ter inzameling kan aanbieden.
De juiste oppervlakte van het commercieel aansluitpunt wordt vastgesteld hetzij op basis van de goedgekeurde bouwvergunning, hetzij op basis van de afgesloten huurovereenkomst.
3° Aorta: de databank waarin EcoWerf per gezin of per onderneming registreert:
• de relevante identificatiegegevens van het gezin of de onderneming en de referentiepersoon van het betrokken gezin of onderneming
• de relevante DifTar-gegevens inzake inzameling en verwerking van huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval, individueel en gedifferentieerd per afvalstroom, zodat ze afzonderlijk kunnen getarifeerd worden. De relevante gegevens zijn onder meer de aard van de aangeboden afvalstof, het gewicht ervan en het aantal afvalbewegingen.
Voor elk gezin of elke onderneming zoals omschreven in dit reglement is een registratie verplicht en is maximaal één registratie mogelijk.
Per gezin of per onderneming in het bedieningsgebied wordt in Aorta een formulier aangemaakt. Het formulier omvat voor het gezin of de onderneming de vermelding van de referentiepersoon, het adres, een bankrekeningnummer, een detail van de diensten waarvan gebruik kan worden gemaakt, een rekenstaat, het rijksregisternummer of nummer van het vreemdelingenregister van de referentiepersoon, het ondernemingsnummer en het EcoWerf-klantennummer. Er wordt geregistreerd of het formulier wordt aangemaakt voor een gezin, een tweede verblijf (met een ander verzendadres), een gemeenschap of voor een onderneming, vereniging, school, gemeentelijke overheid of andere overheid. Indien de referentiepersoon bereid is deze gegevens te verstrekken, vermeldt het formulier ook één telefoonnummer en een e-mailadres van het gezin of de onderneming.
Op basis van het bedrag van de rekenstaat in de databank en in functie van de beschikbare diensten wordt bepaald of aan de belastingplichtige betalingsuitnodigingen verstuurd worden en of de belastingplichtige in de voorwaarden verkeert om dienstverlening inzake inzameling en verwerking van huishoudelijke afvalstoffen en daarmee vergelijkbaar bedrijfsafval te ontvangen.
De gegevens van Aorta kunnen door EcoWerf worden aangewend voor het versturen van betalingsuitnodigingen.
Wanneer niet langer beroep wordt gedaan op enige dienst inzake verwerking van huishoudelijke afvalstoffen en gelijkaardig bedrijfsafval wegens verhuis of overlijden, en dit door de gemeente gemeld wordt aan EcoWerf, zal EcoWerf de toegangskaart blokkeren of niet langer een toegangsmachtiging aan de identiteitskaart verlenen. Op vraag van de burger kan het eventuele onbestede tegoed op het rekeningnummer van de referentiepersoon terug betaald worden.
4° DifTar-rekening: de individuele rekening die per gezin of per onderneming in de databank wordt bijgehouden en waarop afzonderlijk worden ingeschreven:
• de volgens dit reglement verschuldigde contant belasting;
• de volgens dit reglement verschuldigde kohierbelasting;
De rekenstaat geeft op elk ogenblik getrouw weer wat de schuld of het tegoed is van het gezin of de onderneming.
5° Gebruikersgroep: een selectie van aansluitpunten die op basis van het domicilieadres geselecteerd worden, een elektronische toegangskaart toegewezen krijgen en op deze wijze toegang krijgen tot een sorteerstraat en/of recyclagepark(en).
6° Ondergrondse afvalcontainer: een ondergronds inzamelrecipiënt, voorzien van een inwerpzuil met, afhankelijk van de aangeboden fractie een aangepaste inwerpopening.
7° Referentiepersoon: de meerderjarige persoon die in Aorta als referentiepersoon voor het gezin of de onderneming wordt vermeld. Als de registratie gebeurt:
• voor een gezin, wordt van rechtswege de persoon die, volgens de opgave van het rijksregister, als referentiepersoon van het gezin, vermeld staat in het bevolkingsregister of vreemdelingenregister, ook geregistreerd als referentiepersoon in de databank;
• voor een onderneming is het een meerderjarige natuurlijke persoon die geacht wordt de onderneming rechtsgeldig te vertegenwoordigen.
8° Recyclagepark: een bij toepassing van VLAREMA vergunde inrichting waar particulieren en eventueel ook bedrijven onder toezicht van op vastgestelde dagen en uren bepaalde gesorteerde huishoudelijke afvalstoffen en eventueel met huishoudelijke afvalstoffen vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen kunnen deponeren.
9° Sorteerstraat: een combinatie van (ondergrondse) afvalcontainers ten behoeve van de inzameling van de fracties restafval, pmd, gft en papier & karton.
10° Toegangskaart: elektronische badge op naam van de referentiepersoon die bij aanbieding toegang verleent tot de sorteerstraat en/of recyclagepark(en). De badge registreert de gebruiker en het volume of het gewicht van de aangeboden fractie. Elke gebruiker en bij uitbreiding ook de badge maken deel uit van een door EcoWerf gedefinieerde gebruikersgroep
§ 3. Definities afvalfracties:
1° Afgedankte elektrische en elektronische apparaten: apparaten die elektrische stromen of elektronische velden nodig hebben om naar behoren te kunnen werken, en apparaten voor het opwekken, overbrengen en meten van die stromen en velden, die onder een van de categorieën, vermeld in artikel 3.4.4.2 van het VLAREMA, vallen en die bedoeld zijn voor gebruik met een spanning van maximaal 1000 volt bij wisselstroom en 1500 volt bij gelijkstroom. Daarin zijn ook alle onderdelen, subeenheden en verbruiksmaterialen begrepen die deel uitmaken van het product op het moment dat het wordt afgedankt. De volgende apparaten vallen niet onder deze definitie: apparaten die deel zijn van andere elektrische apparatuur, apparatuur die verband houdt met de bescherming van de wezenlijke belangen van de veiligheid van lidstaten, wapens, munitie en oorlogsmateriaal, tenzij het gaat om producten die niet specifiek voor militaire doeleinden zijn bestemd, en grote, niet-verplaatsbare industriële installaties van elektrische en elektronische gereedschappen en tuingereedschappen.
2° Asbestcement: alle voorwerpen uit gebonden asbest zoals eternieten golfplaten, schaliën, vlakke eterniet … ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van losse asbest, plastic golfplaten, …
3° Boomstronken: alle boomstronken die na ontdaan te zijn van wortels en aarde kunnen worden ingezet in de groencompostering en/of kunnen worden verhakseld voor hergebruik.
4° Bouwafval: zuivere steenslag, betonblokken, versteende cement, gips, kalk, plaasterplaten (o.a. Gyproc), asbest-cementplaten (o.a. Eternit) , cellenbeton (o.a. Ytong), keramiek, asfalt van opritten, ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van grote hoeveelheden bouwafval, beton vermengd met ijzer, glas, hout en/of aarde.
5° Cellenbeton: alle schuimbeton ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit.
6° E.P.S.: zuiver witte piepschuim ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit met uitzondering van gekleurd piepschuim, verpakkingschips, verpakkingspiepschuim afkomstig van voedingsmiddelen, vervuild piepschuim, styrofoamplaten,…
7° Frituurolie en afgelaten motorolie: alle soorten smeerolie en/of industriële olie, op minerale of synthetische basis ontstaan door de werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit in het bijzonder afgewerkte motorolie, frituurolie, met uitzondering van grote hoeveelheden motorolie, olie met pcb’s of andere giftige stoffen.
8° Gips en kalk: bouwafval uit gips en kalk zoals gipsplaten, kalk, gips, bezetsel … ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van cement, stenen, asfalt,…
9° Glas: hol glas en vlak glas ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of gelijkaardige bedrijfsactiviteiten, ontdaan van dopsels, deksels en sluitingen, met uitzondering van vuurvaste voorwerpen en hittebestendig glas, gewapend glas, kristal, opaal glas, rookglas, autoruiten, plexiglas, gloeilampen, spaarlampen, tl-lampen, stenen, tegels, porselein, aardewerk, beeldbuizen van tv’s,…
• hol glas betreft alle lege glazen flessen en bokalen van dranken, fruit en groenten, voedingswaren, confituren, sausen...;
• vlak glas betreft vlak glas uit de bouwsector, zoals venster- en deurglas en glas van gevelelementen. Hieronder valt niet het gelaagd glas (bijv. van voertuigen), loodglas, hittebestendig glas (bijv. pyrex, glas van kacheltjes), glas van zonnepanelen…
10° Gras- en bladafval: alle vers gazonmaaisel en bladeren afkomstig van normaal tuinonderhoud, met uitzondering van oud en rot gazonmaaisel en gras vermengd met grond.
11° Groenafval: organisch composteerbaar afval zoals plantenresten, haagscheersel, snoeihout, bladeren, organisch afval uit parken en plantsoenen, boomstronken, gazon - en wegbermmaaisel en kerstbomen, ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit.
12° Groente-, fruit- en tuinafval (gft): organisch composteerbaar afval zoals schillen en resten van fruit (ook citrusvruchten), groenten en aardappelen; dierlijk en plantaardig keukenafval en etensresten; broodresten; koffiedik en papieren koffiefilters; papier van keukenrol; noten en pitten; vlees- en visresten, schaaldierresten (uitgezonderd mosselschelpen, oesterschelpen …); vaste zuivelproducten (kaasresten); eieren en eierschalen; fijn tuin- en snoeiafval (bladeren, gras, onkruid, haagscheersel, versnipperd snoeihout …); kamer- en tuinplanten; schaafkrullen en zaagmeel van onbehandeld hout; mest van huisdieren met een maximum van 10% per aangeboden hoeveelheid in de gft-container. Dit alles ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of uit een bedrijfsactiviteit die vergelijkbaar is met een huishouden.
13° Grofvuil: alle huishoudelijke afvalstoffen en voorwerpen die ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding of ermee vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen en die omwille van de omvang, de aard en/of het gewicht niet in het recipiënt voor de huisvuilinzameling kunnen worden aangeboden, met uitzondering van: papier en karton, textiel, glas, kga (Klein Gevaarlijk Afval), gft (groenten, tuin– en fruitafval) en organisch-biologisch vergelijkbaar bedrijfsafval, pmd, oude metalen, houtafval, snoeihout en groenafval, afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA), autobanden, steenachtige fracties van bouw - en sloopafval, matrassen en andere selectief ingezamelde afvalstoffen.
14° Harde plastics: alle zuivere harde plastics zoals deuren, rolluiken, buizen, dakgoten, tuinmeubelen, bloempotten, plastic kleerhangers, speelgoed, wasmanden, emmers ... ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van plastic flessen en flacons (pmd), verpakkingen van gevaarlijke producten (kga), bouw- en isolatiematerialen, tuinslang, verpakkingen van voedings- waren, plastic blisters en straps, cd’s, dvd’s en videobanden (restafval),...
15° Herbruikbare goederen: alle door de normale werking van een particuliere huishouding ontstane afvalstoffen die worden aanvaard door het erkend Kringloopcentrum en geschikt kunnen worden gemaakt voor hergebruik, zoals meubelen, kleding, kleine huisraad, boeken, elektronische informatiedragers, speelgoed,…
16° Huishoudelijk afval: alle afvalstoffen die ontstaan door de normale werking van de particuliere huishouding en/of afvalstoffen ontstaan door een gelijkaardige bedrijfsactiviteit.
17° Keramiek: alle keramiek ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit zoals wc-potten, lavabo’s, tegels, stenen borden en tassen, porselein,… met uitzondering van steenafval.
18° Klein Gevaarlijk Afval (KGA): de afvalstoffen zoals opgesomd in artikel 5.2.2.1. van het VLAREMA.
19° Kurk: alle afvalstoffen uit kurk, afkomstig van de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, zoals stopsels, deksels, sluitingen, tegels, wandbedekking,…
20° Oude Metalen: alle ferro- en non-ferro metalen voorwerpen ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van ferro- en non-ferroverpakkingen, kga en elektrische en elektronische toestellen.
21° Papier en karton: kranten en tijdschriften, folders uit de plastic verpakking, printpapier en alle verpakkingen uit papier en karton die ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding of ermee gelijkgestelde bedrijfsafvalstoffen, met uitzondering van vuil en vettig papier en karton, behangpapier, cellofaanpapier en aluminiumfolie en -zakjes.
22° Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons (pmd): flessen, flacons, schaaltjes, vlootjes, bakjes, potjes, tubes, folies, zakken, drank- en conservenblikken, drankcapsules spuitbussen voor voedingsmiddelen of cosmetica, aluminium bakjes en schaaltjes, deksels, doppen, kroonkurken en drankkartons, ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit. De aangeboden plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons mogen geen kga, glas, etensresten of andere afvalstoffen bevatten.
23° Sloophout: alle zuiver afvalhout afkomstig van constructiewerken, bouwmaterialen, meubilair en grote speeltuigen, ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van geïmpregneerde houtsoorten (tuinmeubelen), hout vermengd met ijzer of glas, treinbilzen.
24° Snoeihout: alle hout afkomstig van het normaal onderhoud van de tuin (met een diameter van minder dan 10 cm), haagscheersel.
25° Steenafval: zuivere steenslag, (gewapend) beton, versteende cement, betonnen palen … ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit, met uitzondering van vervuilde steenslag (bv. met grond), asfalt, keramiek, gips en kalk, cellenbeton, asbest,…
26° Textiel: alle niet verontreinigde kleding, huishoudlinnen, woningtextiel (gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten…), beddengoed, schoeisel, handtassen en lederwaren ontstaan door de normale werking van een particuliere huishouding en/of een gelijkaardige bedrijfsactiviteit.
Artikel 2
De contantbelasting is verschuldigd door de gebruiker op basis van de kostprijs van de specifieke dienstverlening en wordt aangerekend naar gelang van de soort en de hoeveelheid of het gewicht van het afval bij de huis-aan-huis-inzameling, de inzameling via het recyclagepark en de sorteerstraten.
Artikel 3
§ 1. Huis-aan-huisinzameling
De contantbelasting voor de huis-aan-huis inzameling in functie van de fractie en het volume/gewicht van de ter inzameling en verwerking aangeboden afvalstoffen wordt hieronder weergegeven. De gewichtsmeting is tot op 0,5 kg nauwkeurig.
a) Huisvuil
Inzameling en verwerking
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Per kg gewogen huisvuil |
0.30 |
0.30 |
Per aanbieding 40 L-container |
0.63 |
|
Per aanbieding 120 L-container |
0.63 |
0.63 |
Per aanbieding 240 L-container |
1.26 |
1.26 |
Per aanbieding 360 L-container |
1.89 |
1.89 |
Per aanbieding 1100 L-container |
6.40 |
6.40 |
Gebruiksrecht container per maand
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
40 L-container |
0.68 |
|
120 L-container |
0.68 |
1.84 |
240 L-container |
1.36 |
2.47 |
360 L-container |
2.00 |
2.64 |
1100 L-container |
3.71 |
7.07 |
Eenmalig container voorzien van slot (optioneel): 25 euro
b) Gft-afval
Inzameling en verwerking
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Per kg gewogen gft |
0.20 |
0.20 |
Gebruiksrecht container per maand
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
40 L-container |
0.68 |
|
120 L-container |
0.68 |
1.84 |
240 L-container |
1.36 |
2.47 |
Eenmalig container voorzien van slot (optioneel): 25 euro
c) Pmd
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Per zak van 60L |
0.15 |
0.15 |
Per zak van 90L |
0.20 |
0.20 |
d) Grofvuil
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Voorrijkost op afroep |
12.50 |
12.50 |
Verwerking per begonnen 0,5 m³ OF |
8.00 |
8.00 |
1-persoonsbed |
8.00 |
8.00 |
2-persoonsbed |
16.00 |
16.00 |
Zetel: 1-zit |
8.00 |
8.00 |
Zetel: 2-zit |
16.00 |
16.00 |
Zetel: 3-zit |
24.00 |
24.00 |
Stoel (2 stuks) |
8.00 |
8.00 |
(tuin)tafel |
8.00 |
8.00 |
e) Papier en karton
Gebruiksrecht container per maand
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
40 L-container |
0.84 |
|
240 L-container |
0.84 |
2.47 |
500 L-container |
2.08 |
3.21 |
1100 L-container |
4.58 |
7.07 |
§ 2. Inzameling via sorteerstraat op gewicht
De contantbelasting in functie van het gewicht van de ter inzameling en verwerking aangeboden afvalstoffen in een sorteerstraat wordt hieronder weergegeven. De gewichtsmeting is tot op 0,5kg nauwkeurig.
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Huisvuil (kg) |
0.30 |
0.30 |
Gft (kg) |
0.20 |
0.20 |
Beheerskost |
3.23 |
6.46 |
§ 3. Inzameling recyclagepark
De contantbelasting in functie van volume van de ter inzameling en verwerking aangeboden afvalstoffen op het recyclagepark wordt hieronder weergegeven.
Bezoek aan het recyclagepark |
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Auto, voetganger, fiets |
2.50 |
2.50 |
Aanhangwagen of max 2m³ |
7.50 |
7.50 |
Bestelwagen of max. 4m³ |
25.00 |
25.00 |
Een voertuig dat enkel asbestcement, kaarsresten, kurk, papier/karton, kga, aeea en/of matrassen aanvoert, heeft gratis toegang.
Gras en blad: Gratis van 1 oktober tot 31 december
Bijkomend tarief voor grofvuil:
|
Particulieren (euro) |
KMO (euro) |
Verwerking per begonnen 0,5 m³ OF |
8.00 |
8.00 |
1-persoonsbed |
8.00 |
8.00 |
2-persoonsbed |
16.00 |
16.00 |
Zetel: 1-zit |
8.00 |
8.00 |
Zetel: 2-zit |
16.00 |
16.00 |
Zetel: 3-zit |
24.00 |
24.00 |
Stoel (2 stuks) |
8.00 |
8.00 |
(tuin)tafel |
8.00 |
8.00 |
De contantbelasting is verschuldigd door de bezoeker die de afvalstoffen aanbiedt en is betaalbaar via elektronische betaling. Met de nog in omloop zijnde vooraf betaalde knipkaarten van 10,00 euro kan ook betaald worden. Er worden geen nieuwe knipkaarten meer in omloop gebracht.
Artikel 4
De bedragen van de belasting worden jaarlijks ingaande per 1 januari geïndexeerd en dit voor een eerste maal op 1 januari 2025, waarbij het geïndexeerde bedrag afgerond wordt op twee decimalen volgens de rekenkundige afronding (kleiner dan 5 afronding naar beneden, groter of gelijk aan 5, afronding naar boven) via onderstaande formule:
k = 0,4*(p/P) + 0,45*(c/C) + 0,15
waarbij:
P= PC121 Cat. 3.A (Ophaling afval, ledigen en reinigen van riolen, septische putten en reservoirs) op 1 januari 2023
p= PC121 Cat. 3.A (Ophaling afval, ledigen en reinigen van riolen, septische putten en reservoirs) op 1 juli van jaar x-1
C= consumptieprijsindex basisjaar 2013 op 1 januari 2023
c= consumptieprijsindex basisjaar 2013 op 1 juli van jaar x-1
x= aanslagjaar
Prijsherziening = (herzieningscoëfficiënt (k) - 1) * herzienbaar gedeelte
De herziene bedragen kunnen echter nooit de maximumtarieven zoals vastgesteld door OVAM overschrijden. Bij overschrijding wordt automatisch het wettelijk vastgelegde maximumtarief gehanteerd.
De tarieven die voor indexering in aanmerking komen zijn de basistarieven. De tarieven van gebruiksrecht en aanbieding worden pro rata berekend aan de hand van het volume van de betrokken container.
- voor de huis-aan-huisinzameling betreft het de tarieven kg huisvuil, kg gft, aanbieding en gebruiksrecht.
- voor de sorteerstraten betreft het de tarieven kg huisvuil, kg gft, beheerskost
- voor het recyclagepark betreft het de tarieven
o Volume grofvuil (per 0,5m³) en de stukprijzen
- Voor de inzameling op afroep: volume grofvuil (per 0.5m³) en de stukprijzen
De tarieven voor het bezoek aan het park bedoeld in artikel 3, § 3 (auto, fiets, voetganger, aanhangwagen, bestelwagen) worden niet geïndexeerd.
Artikel 5
Indien het afval wordt aangeboden door een gezin dan is de belasting hoofdelijk verschuldigd door de referentiepersoon van het gezin en alle meerderjarige leden van het gezin die in de woongelegenheid van de referentiepersoon verblijven.
Indien het afval wordt aangeboden door een onderneming of vereniging dan is de belasting hoofdelijk verschuldigd door de referentiepersoon en de onderneming, zijnde iedere natuurlijke – of rechtspersoon die de onderneming uitmaakt of de leden van de vereniging, indien deze geen rechtspersoonlijkheid heeft.
Artikel 6
§ 1. De personen die gebruik maken van de door de gemeente voorgeschreven containers zijn de contantbelasting betreffende de inzameling en verwerking verschuldigd op het ogenblik dat de kiepbeweging van de container en het gewicht van het meegegeven afval door de ophaalwagen wordt geregistreerd. De contantbelasting betreffende het gebruik van de container is maandelijks verschuldigd.
§ 2. De gebruiker van de sorteerstraat is de contantbelasting betreffende de inzameling en verwerking van afvalstoffen verschuldigd op het ogenblik dat de gebruiker afvalstoffen aanbiedt aan de ondergrondse afvalcontainer en de elektronische toegangskaart van de gebruiker deze beweging registreert. De contantbelasting betreffende het gebruik van de sorteerstraat is maandelijks verschuldigd.
§ 3. Iedere gebruiker van een container/sorteerstraat dient vooraf een bedrag te storten op de DifTar-rekening en dit in functie van de gebruikte containers:
Aantal en type containers - Voorschot (euro)
1 of meerdere 40 L-containers of 120 L-containers of een particuliere gebruiker van een sorteerstraat en een 240L papier en karton-container: 50,00 euro
per container van 240 L of een niet-particuliere gebruiker van een sorteerstraat: 100,00 euro
per container van 1.100 L of per set van 3 360 L containers: 500,00 euro
per 240L papier en karton-container indien dit de enige container op het aansluitpunt is: 25,00 euro
per 1100L papier en karton-container indien dit de enige container op het aansluitpunt is: 75,00 euro
§ 4. Bij elke registratie van een kiepbeweging en het gewicht van het meegegeven afval of in geval van sorteerstraat bij een gewichtsmeting, zal de contantbelasting zoals bepaald in artikel 3, in mindering worden gebracht van het vooraf betaald bedrag. De contantbelasting zal worden afgerond tot op 2 cijfers na de decimaal.
Artikel 7
§ 1.Iedere referentiepersoon die geregistreerd staat in Aorta beschikt over een DifTar-rekening waarmee voor bepaalde dienstverleningen van EcoWerf betaald kan worden.
Zodra het beschikbare bedrag lager is dan 10,00 euro wordt een betalingsuitnodiging gestuurd naar de referentiepersoon. Het aanzuiveren van de DifTar-rekening is mogelijk door betaling via overschrijving of door betaling met Bancontact in het recyclagepark.
De containers zullen niet meer geledigd worden of de sorteerstraat zal niet meer toegankelijk zijn van zodra de vervaldatum van de herinnering is verlopen en het beschikbare bedrag lager is dan 0 euro.
Indien de niet geledigde container niet tijdig wordt binnengehaald, kan die door of in opdracht van de gemeente worden geledigd aan het tarief vastgelegd in het gemeentelijk belastingreglement betreffende ambtshalve opruimen van sluikstorten.
Bij afmelding (verhuis, overlijden, …) wordt de DifTar-rekening gesloten en wordt het nog beschikbare bedrag teruggestort op rekeningnummer van de begunstigde, tenzij de begunstigde nog een openstaande schuld heeft aan de gemeente. Een eindafrekening wordt afgeleverd aan de begunstigde.
§ 2. De personen die gebruik maken van de voorgeschreven pmd-zakken zijn de contantbelasting verschuldigd bij de aankoop ervan op de door de gemeente vastgestelde plaats(en).
§ 3. Bij een DifTar gewichtspark is de contantbelasting verschuldigd door de bezoeker (particulier en KMO) die de afvalstoffen aanbiedt en is betaalbaar, na gewichtsbepaling, via de DifTar-rekening of met de betaalkaart (Bancontact).
Indien het saldo van de DifTar-rekening ontoereikend is en de vervaldatum van de herinnering nog niet verlopen is, zal de bezoeker van het recyclagepark hierop attent gemaakt worden en nog slechts één maal de mogelijkheid hebben om het tarief voor betalende fracties via de DifTar-rekening te betalen. In dit geval zal ook steeds gevraagd worden om de DifTar-rekening aan te zuiveren met een minimaal bedrag dat gelijk is aan de schuld.
Indien het saldo van de DifTar-rekening ontoereikend is en de vervaldatum van de herinnering is verlopen, zal bij de ingang gevraagd worden om de DifTar-rekening aan te zuiveren met een minimaal bedrag dat gelijk is aan de schuld. Indien het saldo niet wordt aangezuiverd zal hij/zij geen toegang krijgen tot het betalend gedeelte en zal de uitgang geweigerd worden met de vraag om het openstaande saldo aan te zuiveren. Men zal ook geen gebruik meer kunnen maken van de inzameling op afroep tot het saldo werd aangezuiverd.
§ 4. Voor de vervanging van een verloren, beschadigde en/of gestolen toegangskaart of een extra toegangskaart wordt een contantbelasting gevraagd van 5,00 euro. Dit bedrag zal aangerekend worden via de DifTar-rekening.
Artikel 8
Bij ontstentenis van betaling wordt de contantbelasting conform artikel 4, § 7 van het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen omgezet in een kohierbelasting.
Door de opname in een kohier verkrijgt de belasting vanaf dan alle kenmerken van een kohierbelasting, met inbegrip van een betalingstermijn van twee maanden en een bezwaartermijn van drie maanden vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending van het aanslagbiljet.
De belasting is persoonsgebonden waardoor de gemeente de mogelijkheid heeft om gebruik te maken van het positief saldo op een ander particulier ASP betreffende dezelfde persoon/referentiepersoon om het negatief saldo aan te zuiveren, alvorens over te gaan tot inkohiering.
Artikel 9
De belastingschuldige of zijn vertegenwoordiger kan een bezwaar op afgiftebewijs indienen tegen deze contantbelasting bij het College van Burgemeester en Schepenen.
Het bezwaar moet schriftelijk worden ingediend, ondertekend en gemotiveerd zijn en op straffe van verval worden ingediend binnen een termijn van drie maanden te rekenen vanaf de datum van de contante inning/aanrekening op de DifTar-rekening.
Van het bezwaarschrift wordt een ontvangstmelding gestuurd, binnen vijftien kalenderdagen na indiening ervan.
Het bezwaar wordt behandeld volgens de bepalingen van artikel 9, § 4 en 5 van het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen. De kennisgeving van de beslissing zal de instantie vermelden waarbij, en de termijn waarbinnen, er tegen de beslissing beroep kan aangetekend worden conform artikel 10 van het decreet van 30 mei 2008 betreffende de vestiging, de invordering en de geschillenprocedure van provincie- en gemeentebelastingen.
Een afschrift van de beslissing zal meegedeeld worden aan EcoWerf.
Artikel 10
Deze belasting zal definitief zijn indien geen tijdige dan wel ontvankelijke bezwaren ingediend werden.
Artikel 11
Het contantbelastingreglement op de inzameling van huishoudelijk afval huis-aan-huis en op het recyclagepark d.d. 25 oktober 2022 wordt opgeheven vanaf de inwerkingtreding van dit reglement.
Artikel 12
Dit reglement treedt in werking op 1 november 2023, behalve artikel Artikel 3§1, c) wat betreft de 90L-zak om pmd in te zamelen. Artikel 3§1, c) treedt in werking op 1 januari 2024.
Artikel 13
Gelast het College van Burgemeester en Schepenen met de uitvoering van dit besluit.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt akte van het budget 2024 van de kerkfabriek Sint-Jan-Evangelist te Blanden, maar met de opmerking dat bij de eerstvolgende budgetwijziging van 2024 de Z-waarde dient aangepast te worden.
Artikel 2: De gemeenteraad merkt op dat bij de eerstvolgende meerjarenplan wijziging de nodige aanpassingen moeten opgenomen zijn in verband met de investering in de pastorie. Daarbij wordt gevraagd om een oplossing uit te werken samen met de andere kerkfabrieken.
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur, het erkend representatief orgaan en het centraal kerkbestuur.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt akte van het budget 2024 van de kerkfabriek Sint-Anna te Oud-Heverlee en Sint-Magdalena te Vaalbeek.
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur, het erkend representatief orgaan en het centraal kerkbestuur.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt van het budget 2024 van de kerkfabriek Onze-Lieve-Vrouw te Haasrode goed.
Artikel 2: Bij de eerstvolgende budgetwijziging van 2024 dienen de investeringsontvangsten en -uitgaven in overeenstemming gebracht te worden.
Artikel 3: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de stad Leuven, de provinciegouverneur, het erkend representatief orgaan en het centraal kerkbestuur.
Artikel 1: De gemeenteraad past het budget 2024 aan van de kerkfabriek Sint-Joris te Sint-Joris-Weert als volgt:
investeringsontvangsten 2024 |
Wijziging meerjarenplan 1 |
Opgelegd Meerjarenplan |
oorspronkelijk budget 2024 |
aangepast budget 2024 |
3100 toelage eredienst 3100 toelage hoofdgebouw eredienst 3120 toelage woning bedienaar eredienst 320 verkopen meubelen en kantoormachines 322 toelage bestuur van de eredienst |
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 |
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 |
1.250,00 119.472,12 27.500,00 0,00 1.250,00 |
0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 |
0,00 | 0,00 | 149.472,12 | 0,00 |
investeringsuitgaven 2024 |
Wijziging meerjarenplan 1 |
Opgelegd Meerjarenplan |
oorspronkelijk budget 2024 |
aangepast budget 2024 |
400 aankopen meubelen en installaties 4100 grote herstellingen hoofdgebouw eredienst 4120 grote herstellingen woning bedienaar eredienst 420 aankopen meubelen en kantoormachines |
0,00 0,00 0,00 0,00 |
0,00 0,00 0,00 0,00 |
1.250,00 119.472,12 27.500,00 1.250,00 |
0,00
0,00 0,00 0,00 |
0,00 | 0,00 | 149.472,12 | 0,00 |
Artikel 2: Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de provinciegouverneur, het erkend representatief orgaan en het centraal kerkbestuur.
Artikel 1: Het retributiereglement van 28 mei 2013 tot invoering van een retributie bij de inschrijving van een leerling in de Gemeentelijke Academie Muziek en Woord Oud-Heverlee De Vonk wordt verlengd tot en met 31 december 2025. De retributie wordt gevestigd als kostendeelname in de werkingskosten aangerekend ten behoeve van de school.
Artikel 2: De retributie blijft als volgt vastgesteld:
- Per schooljaar en per volwassen leerling die niet in aanmerking komt voor het verminderd bedrag zoals voorgeschreven in het decreet houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs van 31 juli 1990: 30 EUR;
- Per schooljaar en per volwassen leerling die wel in aanmerking komt voor het verminderd bedrag zoals voorgeschreven in het decreet houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs van 31 juli 1990 20 EUR;
- Per schooljaar en per jongere leerling die niet in aanmerking komt voor het verminderd bedrag zoals voorgeschreven in het decreet houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs van 31 juli 1990: 15 EUR;
- Per schooljaar en per jongere leerling die wel in aanmerking komt voor het verminderd bedrag zoals voorgeschreven in het decreet houdende organisatie van het deeltijds kunstonderwijs van 31 juli 1990: 10 EUR;
Artikel 3: De leerlingen van de AMOR-klas zijn vrijgesteld van deze retributie.
Artikel 4: De retributie is verschuldigd op het ogenblik van de inschrijving en zal samen met het inschrijvingsgeld worden aangerekend.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt het aanpassen van de signalisatie op de N25 goed. De twee verkeersborden C31a en C31b en hun onderborden op de N25 ter hoogte van de Weertsedreef worden vervangen door een bord die de nieuwe situatie samenvat met de melding van C5-C7 borden (Verboden toegang voor bestuurders van motorvoertuigen met meer dan twee wielen en motorfietsen).
De markering wordt aangebracht overeenkomstig de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 1 december 1975 en het Ministerieel Besluit van 1 oktober 1976.
Artikel 2: Het reglement treedt in werking vanaf 30 september 2023. De documenten worden overgemaakt ter goedkeuring aan de Vlaamse Overheid, Afdeling Beleid Mobiliteit en Verkeersveiligheid, Departement Mobiliteit en Openbare werken en aan de griffie van de politierechtbank van en te Leuven.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van de documenten opgemaakt door KPW architecten voor de aanstelling van een aannemer voor de realisatie van een nieuwe gemeenschapszaal te Oud-Heverlee en kde lastvoorwaarden, gunningswijze en keurt de raming ten bedrage van 993.405,69 euro excl. 21% btw of 1.202.020,88 euro incl. 21% btw goed.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van de documenten opgemaakt door Interleuven voor de aanstelling van een aannemer voor het deel omgevingswerken in uitvoering van het Masterplan voor de Zoetwatersite - eerste fase, en de lastvoorwaarden, gunningswijze en keurt de raming ten bedrage van 1.286.178,18 inclusief 21% btw goed.
Artikel 1: De gemeenteraad neemt kennis van de documenten opgemaakt door Interleuven voor de aanstelling van een aannemer voor het deel gebouwen “zomerbar en sanitair jeugdhuis” in uitvoering van het Masterplan voor de Zoetwatersite - eerste fase, en de lastvoorwaarden, gunningswijze en keurt de raming ten bedrage van 737.869,46 inclusief 21% btw goed.
Artikel 2: De kredieten voor deze opdracht zijn deels voorzien onder AC000026 -- Gefaseerd uitvoeren van het beheersplan Zoet Water -- 2210000/WELZ/0705 -- Gebouwen - gemeenschapsgoederen /Gemeenschapscentrum. Bijkomend krediet ten bedrage van 100.000 euro zal worden voorzien bij aanpassing meerjarenplan 6 tot financiering van de bovenvermelde meekost.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt de voorgestelde grondafstand van ongeveer 85 ca goed.
Artikel 2: De zone die zal worden afgestaan zoals weergegeven op het verkavelingsplan nieuwe toestand Bovenbosstraat 38_wegenis_ kons. Graus, opgenomen in de omgevingsvergunningsaanvraag dient kosteloos aan de gemeente afgestaan te worden. De kosten van de akte van de notaris vallen ten laste van de aanvrager.
Artikel 3: De aanleg wordt uitgevoerd door de gemeente. Daarvoor zal een financiële last van 6280,19 euro opgelegd worden die de gemeente hiervoor kan aanwenden.
Artikel 4: De gemeenteraad duidt de burgemeester en algemeen directeur aan tot het ondertekenen van de akte van de grondafstand.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt de voorgestelde grondafstand van 0.047 are (lot 5) goed.
Artikel 2: De zone die zal worden afgestaan zoals weergegeven op het verkavelingsplan "N_1_nieuwe toestand Broekstraat 20" opgenomen in de omgevingsvergunningsaanvraag dient kosteloos aan de gemeente afgestaan te worden en op gelijk niveau gebracht met de bestaande wegenis en/of vrijgemaakt van alle obstakels en beplantingen. De kosten van de akte van de notaris vallen ten laste van de aanvrager.
Artikel 3: De gemeenteraad duidt de burgemeester en algemeen directeur aan tot het ondertekenen van de akte van de grondafstand.
Artikel 1: De gemeenteraad aanvaardt 'Valkenlaan' als voorlopige straatnaam voor de aangelegde weg tussen de Patrijzenlaan en de Boslaan.
Artikel 2: De gemeenteraad geeft de opdracht aan het college van burgemeester en schepenen om het openbaar onderzoek te organiseren en advies te vragen aan de cultuurraad van de gemeente Oud-Heverlee.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 te ondertekenen waarbij de gemeente Oud-Heverlee zich engageert om in kader van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.0 de volgende doelstellingen na te streven:
Artikel 2. De gemeenteraad besluit tot en met 2030 geen gemeenteraadsbeslissing te nemen m.b.t. lokale heffingen op elektriciteitsmasten en sleuven van ELIA en geeft de opdracht aan het College van Burgemeester en Schepenen om tot en met 2030 geen collegebeslissing te nemen m.b.t. lokale heffingen op elektriciteitsmasten en sleuven van ELIA.
Artikel 3. De gemeenteraad neemt akte van de engagementen van de Vlaamse overheid.
Artikel 4. De gemeenteraad beveelt aan om het gemeentelijk energie- en klimaatactieplan aan te passen aan deze beslissing van de gemeenteraad.
Artikel 1: De gemeenteraad besluit het Lokaal Energie- en Klimaatpact 2.1 te ondertekenen:
De gemeente Oud-Heverlee engageert zich hierbij om de volgende extra doelstellingen in vergelijking met de versie van het Lokaal Energie- en Klimaatpact 1.0 en 2.0 na te streven:
Artikel 2. De gemeenteraad neemt akte van de engagementen van de Vlaamse overheid.
Artikel 3. De gemeenteraad beveelt aan om het gemeentelijk energie- en klimaatactieplan aan te passen aan deze beslissing van de gemeenteraad.
Artikel 1: De gemeenteraad keurt onderstaande samenwerkingsovereenkomst goed:
Artikel 1. Voorwerp en doelstelling van deze overeenkomst.
1.1. Voorwerp van deze overeenkomst.
§1. Deze overeenkomst heeft betrekking op de samenwerking tussen de Partijen in kader van de uitvoering van de deelopdracht ‘Terug naar de bron’ binnen de raamovereenkomst ‘Lokale Ruimte Trajecten II’.
§2. Deze deelopdracht kadert binnen de open oproep ‘Lokale Open Ruimte Trajecten’.
§3. Wanneer er een bijkomende partner wil toetreden tot de projectcoalitie, wordt een addendum bij deze overeenkomst gevoegd. Dit addendum regelt de financiële verplichtingen van de toetredende partij maar kan in geen geval afwijken van deze samenwerkingsovereenkomst.
1.2. Doelstellingen van deze overeenkomst.
§1. Deze overeenkomst heeft als doelstelling het aanbesteden en uitvoeren van de deelopdracht zoals omschreven in het bestek ‘Lokale_Ruimte_Trajecten_II_RP_deelopdracht7_LORT: ‘Terug naar de Bron’’en bestaat uit drie deelopdrachten:
Art. 2. Verbintenissen van alle partijen.
2.1. Algemene verbintenissen.
§1. Voor de gunning van de deelopdracht in het kader van de raamovereenkomst, treedt de Provincie op als aanbestedende overheid.
§2. De Watergroep en de steden en gemeenten treden op als medefinancierders.
2.2. Verbintenissen inzake projectorganisatie
§1. De dagelijkse opvolging van de overheidsopdracht gebeurt door de leidend ambtenaar.
§2. Omwille van efficiëntie en het bewaken van de samenhang wordt de deelopdracht opgevolgd vanuit een kerngroep en dagelijks bestuur zoals bepaald in het bestek ‘Lokale_Ruimte_Trajecten_II_RP_deelopdracht7_LORT: ‘Terug naar de Bron’’.
§3. De kerngroep bestaat uit de ambtelijke afgevaardigden van de Partijen, een vertegenwoordiger van De Watergroep en de Vlaamse Milieumaatschappij en de projectcoördinatoren van de strategische projecten Horizon+ en WALDEN. De kerngroep begeleidt de overheidsopdracht inhoudelijk. Ze levert input en valideert de tussentijdse resultaten.
§4. De klankbordgroep bestaat minstens uit de leden van de kerngroep aangevuld met inhoudelijke experts inzake bronnen, namelijk een vertegenwoordiger van Fluvius, Aquafin, de Vlaamse Landmaatschappij, het Agentschap voor Natuur en Bos, het Regionaal Landschap Dijleland, het Departement Omgeving, de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud en de projectcoördinatoren van de strategische projecten Leven(de) Woluwe, OnverGETElijk en Zennevallei en van coördinatie Zenne. De klankbordgroep komt 2 maal per jaar samen voor de inhoudelijke begeleiding van het deelproces en helpt bij de creatie van breder draagvlak voor het project.
§5. De finale goedkeuring van het eindproduct gebeurt door de leden van de stuurgroep van het Strategisch Project WALDEN. Deze stuurgroep wordt voor het onderwerp ‘Terug naar de bron’ aangevuld met de projectcoördinator van het Strategisch Project Horizon+, een politieke vertegenwoordiging van de gemeenten Overijse en Hoeilaart, alsook één vertegenwoordiger van de Watergroep. Ook de partijen die tijdens de loop van de opdracht toetreden tot deze samenwerkingsovereenkomst, zullen één vertegenwoordiger afvaardigen in de stuurgroep.
§6. De Provincie Vlaams-Brabant treedt in naam en voor rekening van de partijen op als vertegenwoordiger van de stuurgroep bij het ondertekenen van de addenda bij deze overeenkomst. Elk addendum bij deze overeenkomst wordt, voordat deze ondertekend wordt, voor aanvaarding voorgelegd aan de stuurgroep.
Art. 3. Verbintenissen van de Provincie.
3.1. Algemene verbintenissen.
§1. De leidend ambtenaar wordt aangesteld door de Provincie.
§2. Indien zich tijdens de uitvoering belangrijke wijzigingen opdringen m.b.t. de uitvoering van de overheidsopdracht opdringen, vraagt de leidend ambtenaar onverwijld advies aan de andere Partijen.
Art. 4. Bepalingen inzake financiële verplichtingen.
§ 1. De Partijen staan gezamenlijk in voor de financiering van deze deelopdracht.
1° De kosten voor de deelopdracht, cf. het bestek ‘Lokale_Ruimte_Trajecten_II_RP_deelopdracht7_LORT: ‘Terug naar de Bron’’, worden gedragen door de Provincie als aanbestedende overheid voor 47,6% van het totaalbedrag (50.000 euro), door de Watergroep voor 47,6% van het totaalbedrag (50.000 euro) en door de steden en gemeenten elk ten belope van 0,79% van het totaalbedrag (834 euro).
2° De eventuele kosten die niet voorzien zijn in het bestek en de meerkosten worden verdeeld in onderling overleg, met de initiële verdeling als basis en in overeenstemming met de inhoudelijke verdeling van meerkosten.
§2. De Partijen reserveren de nodige financiële middelen voor de uitvoering van deze deelopdracht en de opvolging ervan.
§3. Elke partij betaalt zijn aandeel afzonderlijk aan de dienstverlener zoals opgenomen in het bestek ‘Lokale_Ruimte_Trajecten_II_RP_deelopdracht7_LORT: ‘Terug naar de Bron’’. Bij de gunning worden de nodige afspraken gemaakt over de fasering van deze betaling. De leidend ambtenaar behoudt het overzicht over de gefactureerde bedragen en coördineert desgevallend discussies over de aangerekende bedragen.
§4. De financiële verplichtingen van partijen die middels een addendum toetreden tot deze overeenkomst, worden duidelijk opgenomen in het betrokken addendum.
§4. Alle vermelde bedragen in deze overeenkomst zijn inclusief BTW waar toepasselijk.
Art. 5. Rapportering.
§1. De leidend ambtenaar organiseert overlegmomenten met de dienstverlener zoals bepaald in het bestek en zoals overeengekomen bij de gunning.
§2. De leidend ambtenaar organiseert opvolgingsvergaderingen met de kerngroep en de klankbordgroep.
§3. De logistieke kosten verbonden aan de overlegmomenten bedoeld in dit artikel worden in onderling overleg verdeeld tussen de Partijen.
Art. 6. Intellectuele rechten.
§1. De Provincie maakt overeenkomstig het bestek afspraken met de dienstverlener met betrekking tot de intellectuele eigendomsrechten die rusten op de resultaten van de deelopdracht.
§2. In deze afspraken wordt rekening gehouden met de volgende elementen:
1° Alle uitgangsproducten, tussenproducten en eindproducten voor deze opdracht worden bij de oplevering gemeenschappelijke eigendom van de Partijen.
2° Aan de Partijen wordt het recht van reproductie, adaptatie, vertaling en publicatie toegekend. 3° Aan de Partijen wordt het recht toegekend om de producten aan derden mee te delen.
Art. 7. Communicatie en publiciteit.
§ 1. De Partijen vermelden het logo van de andere Partijen:
a) op iedere informatiedrager over deze overeenkomst. Een informatiedrager kan bijvoorbeeld zijn: een advertentie, een audiovisuele boodschap, een affiche, een brochure, een website...;
b) in iedere correspondentie over deze overeenkomst.
§ 2. Elk logo is wettelijke beschermd door het auteursrecht. Onverminderd §1, is elk ander gebruik van het logo van een andere partij verboden zonder voorafgaandelijke schriftelijke toestemming.
§ 3. De Partijen engageren zich om elk contact met de media en elke externe communicatie (website, sociale media, …) in verband met het voorwerp van de samenwerkingsovereenkomst te laten voorafgaan door onderling overleg tussen de Partijen.
§ 4. Vrijgave van de uitgangsproducten, tussenproducten en/of eindproducten, evenals communicatie hierover naar derden toe, is enkel toegestaan na akkoord van de Partijen.
Art. 8. Inwerkingtreding, duur en einde van deze overeenkomst.
§ 1. Deze overeenkomst treedt in werking op de datum van ondertekening door de laatste partij en eindigt bij de definitieve oplevering van de deelopdracht.
De Partijen bezorgen de gedateerde en gehanteerde overeenkomst per mail aan de provincie ten laatste veertien kalenderdagen na de goedkeuring waarna de provincie per mail alle goedkeuringen aan de Partijen bezorgt.
§ 2. Deze overeenkomst kan enkel in onderling schriftelijk akkoord van elke Partij vroegtijdig worden beëindigd.
Art. 9. Geschillenregeling.
§ 1. De Partijen verbinden zich ertoe om steeds in alle geschillen waarin één van de Partijen in het kader van de deelopdracht en uitvoering van de raamovereenkomst betrokken raakt, vrijwillig tussen te komen. Voor zover de Partijen geen tegenstrijdige belangen hebben, verbinden zij zich ertoe om gezamenlijk op te treden en een zelfde advocaat te nemen, onder voorbehoud van goedkeuring door de verzekeraars van de Partijen.
§ 2. Op deze overeenkomst is het Belgisch recht van toepassing.
§ 3. Voor de geschillen tussen de Partijen met betrekking tot deze overeenkomst, zijn uitsluitend de rechtbanken van het arrondissement Leuven bevoegd.
§ 4. De Partijen bezorgen elkaar alle inlichtingen die nodig of nuttig zijn i.h.k.v. van eventuele gerechtelijke procedures met derden.
§ 5. Aansprakelijkheden die voortvloeien uit deze overeenkomst, worden door de partijen verdeeld in verhouding tot hun aandeel in de feiten die ten de grondslag liggen aan de schade die de aansprakelijkheid in het gedrang brengen. Indien de aansprakelijkheid aan één partij is toe te wijzen, vrijwaart deze de andere partijen.
Art. 10. Bijlagen.
Volgende bijlagen worden bij deze overeenkomst gevoegd en maken er integraal deel van uit:
Artikel 1: De gemeenteraad geeft de opdracht aan het schepencollege om de oorzaak van deze waterstroom op te sporen en de nodige actie te ondernemen mocht er een inbreuk zijn volgens de milieuwetgeving.
Artikel 2: Mocht blijken dat er geen milieuovertreding is dan zal het schepencollege op de volgende gemeenteraad hieromtrent duidelijkheid scheppen en dit communiceren naar de bevolking toe om alle ongerustheid weg te nemen en om te vermijden dat buurtbewoners dit blijven melden aan de gemeente.
Artikel 1: De gemeenteraad geeft de opdracht aan het schepencollege om de voorrangssituatie te verduidelijken met borden en/of wegmarkeringen.
Artikel 1: De gemeenteraad geeft opdracht om de Raad van Bestuur van de VZW WZZ De Kouter via een aangetekend schrijven in te lichten dat de gemeente Oud-Heverlee wenst uit te treden uit de VZW WZZ De Kouter tenzij de gemeente en het OCMW dezelfde beslissingsrechten bekomen als Korian in de Raad van Bestuur van de VZW (op zijn minst evenveel bestuursmandaten voor gemeente/OCMW en Korian, en een wisselend voorzitterschap tussen Korian en de gemeente).
Artikel 1: In het licht van het feit dat er niet voldoende draagvlak is voor de éénrichting van de Beekstraat vraagt de gemeenteraad om een tweede proefproject te organiseren waarbij de Beekstraat tweerichting blijft tussen het kruispunt van de Beekstraat met de Stationsstraat en de Delhaize, en éénrichting is tussen de Delhaize en de hoek van de Beekstraat en de Kauwereelstraat. De finale beslissing over de Beekstraat (éénrichting, tweerichting of gedeeltelijke tweerichting) wordt genomen in overleg met de inwoners van Sint-Joris-Weert via een hoorzitting.
Er wordt een grondige analyse gemaakt van de vele opmerkingen die de inwoners gemaakt hebben en er worden daarbij maatregelen voorgesteld om er zoveel mogelijk aan tegemoet te komen wat dan ook tijdens voormelde hoorzitting besproken wordt.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 1:56:50 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:09:33 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:11:30 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:13:43 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:16:23 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:20:25 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:23:53 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:26:24 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:30:19 van de opname.
Het antwoord is te beluisteren via de opname van de vergadering, die terug te vinden is op de website van de gemeente. Dit punt wordt behandeld op tijdstip 2:36:11 van de opname.